Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onayladığı kararname ile ilçelerin yeni Kaymakamları belli oldu. Sultanbeyli Kaymakamlığına İbrahim Özefe atandı. Geçtiğimiz hafta İHH ile birlikte Anadoluda birçok ili dolaşan gazetemiz yöneticilerinden Recep Karakoçun Diyarbakırda ziyaret ettiği Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Kayapınar Kaymakamlık görevini sürdüren Cemal Hüsnü Kansız ise Çekmeköy Kaymakamlığına atandı.
KARAKOÇ, KANSIZ MÜTEDEYYİN BİR KİŞİLİĞE SAHİP
Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün onayladığı kararname ile birçok Kaymakamın yeri değişti. Sultanbeyli eski Kaymakamı Mehmet Ceylanın Nevşehire vali olmasından sonra Kaymakamlık koltuğu yaklaşık 1.5 aydır boştu. Son kararname ile Sultanbeyli Kaymakamlığına Mersin Erdemli ilçe Kaymakamı İbrahim Özefe atandı. Çekmeköy Kaymakamlığına ise Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Kayapınar Kaymakamlığı görevini aynı anda yürüten Cemal Hüsnü Kansız atandı. Geçtiğimiz hafta İHH gezici iftar Tırı ile Anadoluda birçok ile giden Gazetemiz yöneticilerinden Recep Karakoç geçtiğimiz hafta İHH Yönetimiyle birlikte Diyarbakır Vali Yardımcısı sıfatı ile Cemal Hüsnü Kansızı ziyaret etmişti. Çekmeköye atanan Kansızın ismini resmi gazetede gören Karakoç, Kansız ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi. Diyarbakırda Vali ile randevumuz vardı. Diyarbakır Valiliğine girdiğimizde Vali bey, İl Emniyet Müdürü ve Jandarma yetkilileri ile acil toplantıya girdiklerini dolayısıyla görüşmenin Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ile yapılacağını söylediler. Bizlerde Kansızın odasına gidip kendisiyle yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme yaptık. Kansız, mütevazi ve mütedeyyin bir kişiliğe sahip. İçeride bulunan konuklarıyla tek tek muhabbet etmişti. Akşam iftarımıza davet etmiştik. Sağolsun kırmayıp gelip Dağkapı Meydanında Diyarbakır halkı ile iftarını açmıştı.
CEMAL HÜSNÜ KANSIZ
Çekmeköy Kaymakamı Arslan Gebze'ye atanırken, Çekmeköy Kaymakamlığına Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız atandı. Cemal Hüsnü Kansız 03.05.1964 tarihinde Sakarya İli Kocaali İlçesi Demiraçma Köyünde doğdu. Aslen Trabzon İli Çaykara İlçesi Koldere Köyünden olan Cemal Hüsnü Kansız, babasının tayini nedeniyle 1965 yılından itibaren Ankara İline yerleşerek tahsilini burada yaptı. İlk tahsilini Keçiören Şehit Mevlüt Meriç İlkokulu, orta tahsilini ise yine Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulunda yaptıktan sonra Devlet Parasız Yatılı Lise imtihanına girerek derece ile Sıhhiyede bulunan Ankara Atatürk Lisesini kazandı. 1978-1981 yılları arasında Atatürk Lisesinde tahsiline devam ettikten sonra 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı. 1986 yılında A.Ü.SBF Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.
1 YIL İNGİLTERE DE MESLEKİ BİLGİ EĞİTİMİ ALDI
İş hayatına 1987 yılında TRT Prodüktör Yardımcılığı ile başlayan Cemal Hüsnü Kansız, 1988 yılında İçişleri Bakanlığının açtığı Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. 1988 Yılı Haziran Ayında Kahramanmaraş Kaymakam Adayı olarak göreve başlayıp, stajı sırasında Göksun Kaymakam Vekilliği yaptı. 1989 1990 Yılları arasında 1 yıl İngilterede mesleki bilgi, görgü ve dil stajı gördü. 1990 1991 yıllarında Adana İli Pozantı Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra kaymakamlık kursunu başarı ile bitirerek asil kaymakam oldu.
ÇINAR'DA KAYMAKAMLIK YAPTI
1991 Yılı Ağustos Ayında Kura sonucu yeni kurulan Konya İli Tuzlukçu İlçesi kurucu kaymakamı olarak atandı. İlçede yapılan hizmetler arasında; Tuzlukçu Süt Birliği kurularak süt üreticilerinin ürünlerinin değerlendirilebilmeleri için Devletin öncü rolü yerine getirilip, üreticiler bir araya geldikten sonra yönetim kendilerine bırakılarak gözetici konumuna geçilmesi ile köylerdeki süt üreticilerine bir özel işletme kazandırılması ve ilçenin idari teşkilatlandırılmasının tamamlanması yer almaktadır. 1993 Yılı Eylül Ayında Çınar Kaymakamlığına atanarak mahrumiyet hizmetine başladı. Bu sırada Çınar ilçesi aralarında İlçe Milli Eğitim Müdürünün bulunduğu şehitlerin verildiği 79 köyün 21 tanesi dışında hemen tümüne teröristlerin girebildiği bir ilçe konumundaydı. Bu ilçede yapılan hizmetlerde asayiş ön planda olmak Yatılı Bölge İlköğretim Okulunun bitirilerek hizmete açılması, okulların birçoğunun kapalı olduğu dönemde 30un üstünde köy okulunun öğretmenlerinin güvenliği köy muhtar ve ihtiyar heyetinin aralarında olduğu gönüllü korucuların yazılı güvenlik taahhüt ve zimmeti ile okulların açılması, Çınarın Sesi adıyla aylık gazete çıkarılarak birlik ve beraberliğin sağlanması, İlçenin tanıtımının gerçekleşmesi yer almaktadır.
PROJELERE İMZA ATTI
1995 Yılı Eylül Ayında Oğuzeli Kaymakamlığına başladı. Bu ilçede 4 yıllık dönemde; Türk Kültüründe önemli yeri olan meşhur Ezo Gelinin mezarının Suriyeden nakledilip memleketi Oğuzeline gömülmesi ve Barak Kültürü Müzesinin açılması yer almaktadır. 1999 Yılı Ekim Ayında Eynesil Kaymakamı olarak göreve başlamıştır. Karadeniz sahil ilçelerinden olan ve ekonomik imkanları son derece sınırlı olan Eynesil İlçesinde; Dizgine Turizm Projesinin hazırlanarak Özel İdare yatırım Programına alınması, Balıkçılar Kooperatifi kurulması teşvik edilerek balıkçıların desteklenmesi, fındık ve çay üreticilerinin bir araya getirilip desteklenmesi, Ahududu Projesinin hazırlanıp vatandaş işbirliği ile uygulamaya konulması ve üretime geçilmesi, kivi üretiminin teşvik edilmesi, seracılık projesinin uygulanması ile Alternatif Turizm Projesinin hazırlanması yer aldı.
ESKİ PAZAR VE OVACIK KAYMAKAMLIĞI YAPTI
2003 yılında Karabük Vali Yardımcılığına atanan Cemal Hüsnü Kansız, Eskipazar ve Ovacık Kaymakam Vekilliklerinde görevlendirilmiştir. 2003 yılı Ekim ayına kadar 1 yılı aşkın bir süre Eskipazar ve Ovacık Kaymakamlığı yapan Cemal Hüsnü Kansız, bu süre içinde Eskipazar Hadrianopolis Kültür Festivali ile Ovacık Boduroğlu şenliğini gerçekleştirmiş, Hadrianopolis antik şehri kazı çalışmalarının başlaması ve kültür değerlerimizin tahribatının önlenerek günyüzüne çıkarılmasına önayak olmuştur. Karabük ili için alternatif turizm master planı yapılıp Safranbolu Merkezli Turizmi ilçeler ve çevre illerle beraber bölge olarak planlanıp beraber gelişimini sağlanacağına ve bunun Karabükün geleceğinde önemli olduğuna inanıp bu konuda katkı yapmaya çalışmış. 2006 yılı 31 Ekim 2006 günü başlayıp 1 Kasım 2006 günü devam eden Batman İlindeki sel felaketi nedeniyle yürütülen çalışmalara yardımcı olmak için gönüllü olarak görev yapmak üzere, Bakanlık onayı ile görevlendirilmiş ve 13/11/2006-18/12/2006 tarihleri arasında Koordinatör Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2008 yılında ise Diyarbakır Kayapınar ilçesine kurucu kaymakam olarak atanmıştır.
EVLİ İKİ ÇOCUK BABASI
Cemal Hüsnü Kansız görev yaptığı yerlerde Devletin soğuk ceberrut yüzü yerine, müşfik ve sevecen yönünün ön plana çıkarılıp vatandaş-devlet arasındaki kopukluğun giderilmesine özel önem vermiştir. Her şeyin iyisini tek başıyla bilen ve yapan idareci tipi yerine her şeyin iyisini beraber bulup, şerefini paylaşan idareci anlayışına, ekip ruhuna inanmıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Çeşitli mesleki konularda makaleleri yanında, Disiplin ve Suç Cezaları adlı tezi ve The House of Lords (Lordlar Kamarası) adlı İngilizce tezi de vardır. Cemal Hüsnü Kansız evli ve 2 çocuk babasıdır.